Мерлуза с лук и домати

Дата: 16.10.2003
Източник: Бон Апети
Мерлуза с лук и домати
 
Необходими продукти:
1/2 кг филе от мерлуза
3-4 стръка копър
50 мл прясно мляко
50-80 г сирене
1 яйце
600-700 г картофи
2-3 щипки розмарин
2-3 щипки мащерка
3-4 стръка магданоз
1-2 скилидки чесън
2-3 с. л. зехтин
1 голяма глава кромид лук
1-2 домата
масло за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Мерлуза с лук и доматиРибното филе се поставя в намаслена тава, посолява се и се поръсва с нарязания на много тънки полумесеци лук. Върху тях се подрежда доматът, нарязан на тънки шайби.
2
Мерлуза с лук и домати 2Чесънът се счуква със сол и зехтин и с получената кашичка се намазват доматите. Поръсва се със сухите подправки и накълцания магданоз. Пече се в силно загрята до температура 200-220 градуса фурна около 20 минути.
3
Мерлуза с лук и домати 3Сиренето се настъргва и се размесва с прясното мляко, докато се получи кашичка. Добавят се яйцето и ситно накълцаният копър и се разбърква добре.
4
Мерлуза с лук и домати 4Картофите се измиват добре, без да се белят, набождат се с вилица, поставят се в йенски съд и се пекат в микровълнова фурна без вода и мазнина около 10 минути на максимална мощност. Сварените картофи се пюрират и се смесват с получената млечно-сирена каша. Бърка се, докато пюрето поеме кашата. Получената смес се поставя в сладкарски пош и се шприцова върху намаслена тава във формата на розички.
5
Мерлуза с лук и домати 5Розичките се пекат при температура 200-220 градуса до зачервяване и се сервират като гарнитура към филетата мерлуза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта