Месен хляб

Дата: 17.09.2001
Източник: Бон Апети
Месен хляб
 
Необходими продукти:
300 г зелен фасул
3 щипки индийско орехче
2 с. л. краве масло
2 с. л. нарязан наситно магданоз
1 ч. л. риган
1 ч. л. мащерка
4 яйца
100 г кашкавал
200 г сметана
1/4 ч. ч. прясно мляко
1 филия хляб
1 кг кайма
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Месен хлябНарязаният наситно лук се запържва в масло за 2 минути. Филията се накисва в мляко, отцежда се и се поставя в купа. Прибавят се каймата, задушеният лук, сметаната, подправките, яйцата и настърган на ситно ренде кашкавал. Омесва се добре.
2
Месен хляб 2Зеленият фасул се почиства, като краищата на шушулките се отрязват. Вари се 15 минути в подсолена вода. Изважда се и се отцежда.
3
Месен хляб 3Форма за кекс се намазва с масло. Стените и дъното се облепват с шушулките. Поставя се във фризер за около 30 минути.
4
Месен хляб 4Сместа с каймата внимателно се разпределя в облепената с фасул форма, като се натиска с лъжица, за да се отнеме целият въздух.
5
Месен хляб 5Формата се поставя в тава с вода и се пече в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Изважда се и внимателно се обръща върху дървена дъска.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта