Месо по селски

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Месо по селски
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо
2 с. л. зехтин за пържене
галета за паниране
черен пипер и сол на вкус
10-12 маслини
2 глави лук
6-7 с. л. зехтин
2 с. л. сух босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Месо по селскиТелешкото месо се нарязва на тънки филийки.
2
Месо по селски 2Нарязаните на шайби лук и маслини се слагат в купа, поръсват се със зехтина и босилека за маринатата и се разбъркват добре.
3
Месо по селски 3Месото се маринова, овалва се в галета и се пържи в сгорещения зехтин.
4
Месо по селски 4Лукът и маслините се сипват в тигана, в който е било месото. Запържват се, докато лукът омекне.
5
Месо по селски 5Месото се връща в тигана, ястието се поръсва със сол и черен пипер на вкус, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2014
Вкусно и лесно. Месото не остава жилаво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта