Мидена супа със зрял фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2004
Мидена супа със зрял фасул
 
Необходими продукти:
200 г замразени миди
2 филии твърд хляб
2-3 с. л. зехтин
1 скилидка чесън за крутоните
сол
1 ч. л. майорана
1 дафинов лист
4 с. л. зехтин
1 чаша бяло вино
2 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
300 г стерилизирани белени домати
200 г зрял фасул
сол


Начин на приготвяне:
1
Мидена супа със зрял фасул
Фасулът се залива с вряла вода, оставя се да престои, след което водата се излива и се налива студена вода, колкото да го покрие. Поставя се на котлона да кипне, водата отново се подменя със студена (2 литра), в която фасулът ври около 30 минути. Поставят се наситненият лук и нарязаният на кубчета морков.
2
Мидена супа със зрял фасул 2
Чесънът се накьлцва и се запържва за кратко в не много гореща мазнина (4 с. л. зехтин). Доматите се пасират и се прибавят към чесъна на котлона. Оставя се на огъня, като от време на време се разбърква.
3
Мидена супа със зрял фасул 3
След 2-3 минути се прибавят виното и мидите. Изчаква се да заври, поставят се фасулът с морковите и лука, дафиновият лист, майораната.
4
Мидена супа със зрял фасул 4
Чесънът за крутоните се запържва закратко в загретия зехтин, посолява се, след което се отстранява. В мазнината се пържи нарязаният на кубчета хляб.
Сервира се, като в дълбока чиния се поставят част от крутоните, нарязани наситно пресни домати, наситнен пресен магданоз и супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: