Мидена Тай супа

Дата: 11.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г замразени мидени ядки
2 ч. л. зелена къри паста
3-4 с. л. олио
2 кубчета пилешки бульон
2 резена джинджифил
4-5 стръка магданоз
2-3 листа салата „Айсберг”
1 зелена чушка
2 стръка лук
8-10 пресни печурки
50 г нудълс (фиде)
сокът от 1/2 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Мидена Тай супаДжинджифилът и лукът се нарязват наситно, печурките – на филийки.
2
Мидена Тай супа 2Загрява се олио и джинджифилът се запържва за 30 секунди. Добавя се нарязаният надребно лук, пържи се 30 секунди и се изсипват гъбите.
3
Мидена Тай супа 3След 2-3минути се подправя с къри пастата, разбърква се.
4
Мидена Тай супа 4Пържи се още 1 минута и се наливат 1 – 1,2 л гореща вода. Стриват се бульоните и се оставя да ври 10 минути. Изсипват се мидените ядки, ври още 1 минута.
5
Мидена Тай супа 5Добавят нарязаните на ивици листа салата „Айсберг“, наситнени пресен лук и магданоз. Подкиселява се със сок от лайм.
6
Мидена Тай супа 6Нудълс се поставят в кипяща вода и се сваряват. След това се отцеждат.
7
Мидена Тай супа 7Сервира се, като във всяка порция се поставят отцедени нудълс и се заливат със супата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


366 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта