Мидена Тай супа

Източник: Бон Апети
Дата: 11.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г замразени мидени ядки
50 г нудълс (фиде)
8-10 пресни печурки
2 стръка лук
1 зелена чушка
2-3 листа салата „Айсберг”
4-5 стръка магданоз
2 резена джинджифил
2 кубчета пилешки бульон
3-4 с. л. олио
2 ч. л. зелена къри паста
сокът от 1/2 лайм



Начин на приготвяне:
1
Мидена Тай супа
Джинджифилът и лукът се нарязват наситно, печурките – на филийки.
2
Мидена Тай супа 2
Загрява се олио и джинджифилът се запържва за 30 секунди. Добавя се нарязаният надребно лук, пържи се 30 секунди и се изсипват гъбите.
3
Мидена Тай супа 3
След 2-3минути се подправя с къри пастата, разбърква се.
4
Мидена Тай супа 4
Пържи се още 1 минута и се наливат 1 – 1,2 л гореща вода. Стриват се бульоните и се оставя да ври 10 минути. Изсипват се мидените ядки, ври още 1 минута.
5
Мидена Тай супа 5
Добавят нарязаните на ивици листа салата „Айсберг“, наситнени пресен лук и магданоз. Подкиселява се със сок от лайм.
6
Мидена Тай супа 6
Нудълс се поставят в кипяща вода и се сваряват. След това се отцеждат.
7
Мидена Тай супа 7
Сервира се, като във всяка порция се поставят отцедени нудълс и се заливат със супата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: