Мидени шишчета пане

Дата: 23.08.2005
Източник: Бон Апети
Мидени шишчета пане
 
Необходими продукти:
250 г сварени мидени ядки
чили сос на вкус
бял пипер на вкус
2 стръка копър
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 с. л. каперси
2 с. л. кисело мляко
1/2 глава лук
200 г майонеза
брашно и галета за паниране
черен пипер на вкус
1-2 с. л. бира
1 яйце
лимонов сок на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мидени шишчета панеЯйцето се чупи в купичка, налива се малко бира и се разбива добре. В отделен съд се изсипва брашно, поръсва се със сол и черен пипер и се разбърква.
2
Мидени шишчета пане 2Мидите се овалват последователно в брашното, в соса от бира и яйце и в галетата. Нанизват се на шишчета по около 6 броя.
3
Мидени шишчета пане 3Мидените шишчета се пържат в предварително сгорещена мазнина. Когато са готови, се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
4
Мидени шишчета пане 4Лукът се нарязва наситно, поставя се в купа и се разбърква с майонезата. Добавят се нарязаните каперси, сосът "Уорчестър" и чили на вкус. Сосът се подправя със сол, лимонов сок и наситнен копър, разбърква се с киселото мляко и се поднася с готовите мидени шишчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта