Мидени шишчета пане

Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2005
Мидени шишчета пане
 
Необходими продукти:
250 г сварени мидени ядки
1 яйце
1-2 с. л. бира
черен пипер на вкус
брашно и галета за паниране
200 г майонеза
1/2 глава лук
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. каперси
1 с. л. сос "Уорчестър"
2 стръка копър
бял пипер на вкус
чили сос на вкус
лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мидени шишчета пане
Яйцето се чупи в купичка, налива се малко бира и се разбива добре. В отделен съд се изсипва брашно, поръсва се със сол и черен пипер и се разбърква.
2
Мидени шишчета пане 2
Мидите се овалват последователно в брашното, в соса от бира и яйце и в галетата. Нанизват се на шишчета по около 6 броя.
3
Мидени шишчета пане 3
Мидените шишчета се пържат в предварително сгорещена мазнина. Когато са готови, се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
4
Мидени шишчета пане 4
Лукът се нарязва наситно, поставя се в купа и се разбърква с майонезата. Добавят се нарязаните каперси, сосът "Уорчестър" и чили на вкус. Сосът се подправя със сол, лимонов сок и наситнен копър, разбърква се с киселото мляко и се поднася с готовите мидени шишчета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: