Миди по лиежки с бяла бира

Дата: 15.05.2004
Източник: Бон Апети
Миди по лиежки с бяла бира
 
Необходими продукти:
500 г пресни миди
1 стрък целина
2 резена лимон
2 дафинови листа
1 ч. л. кардамон
1/2 ч. л. къри
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. синапено семе
1 морков
1 глава лук
1 глава малка целина
330 мл бяла бира
4–5 стръка магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Миди по лиежки с бяла бираГлавата целина, лукът и морковът се нарязват наситно и се поставят в средно голяма и широка тенджера. Поръсват се с подправките, добавят се дафиновите листа и лимонът и се налива бирата.
2
Миди по лиежки с бяла бира 2Тенджерата се поставя на котлона и когато сместа кипне, се вари 6 минути, след което се слагат мидите.
3
Миди по лиежки с бяла бира 3Варенето продължава и на третата минута тенджерата се разтръсква, така че всички миди добре да поемат от аромата на зеленчуците и подправките. Оставя се да се вари още няколко минути и върху готовото ястие се поръсват ситно нарязаните магданоз и целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта