Миди по моряшки

Дата: 25.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг черни миди
магданоз за поръсване
2–3 дафинови листа
1 ч. ч. концентриран рибен бульон (зеленчуков бульон с чер
20–30 мл бяло вино
1/2 домат
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1 кг кламс (вонголи)
зехтин за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Миди по моряшкиЗехтинът се нагорещява и в него се задушават обелените и нарязани наситно домат, чесън и лук.
2
Миди по моряшки 2Добавят се дафиновите листа, мидите и кламса и се оставят да се задушат 7–8 минути.
3
Миди по моряшки 3След като мидите се разтворят добре, се сипват виното и рибният бульон и се разбърква.
4
Миди по моряшки 4Преди да се сервира, ястието се поръсва с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта