Миди с бирен "Холандез"

Дата: 16.03.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сварени мидени ядки
2-3 щипки сол
3 жълтъка
80-100 мл бира
100 г краве масло
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. горчица
1/2 ч. л. настърган хрян
3 с. л. заквасена сметана
4-5 стръка копър
1 ч. л. зехтин
20 г масло
2 стръка праз
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Миди с бирен Празът се нарязва на тънки ивици и се задушава за 5 минути под капак в предварително загретите масло и зехтин. Продуктите за студения сос се разбъркват, като копърът се наситнява.
2
Миди с бирен Маслото се разтопява на водна баня. Жълтъците се разбиват и в тях се налива 1 черпак от разтопеното масло.
3
Миди с бирен Бирата се налива в малка касерола и се оставя да се редуцира на котлона, докато останат около 2 с. л.
4
Миди с бирен Редуцираната бира се налива в жълтъците на тънка струйка, след това сместа се изсипва в маслото, като се разбърква енергично. Посолява се и се загрява на водна баня, като продължава да се бърка. Когато се сгъсти, се налива лимоновият сок.
5
Миди с бирен Ястието се сервира, като върху студения сос се сипва от праза, до него се поставят мидите и се поливат със сос "Холандез".

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта