Миди с перлен ечемик

Дата: 21.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг едри миди
300 мл ябълков сайдер
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
за ечемика:
300 г перлен ечемик
80 г крем сирене
20 г рукола
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Миди с перлен ечемикМидите се почистват.
2
Миди с перлен ечемик 2Смачканата скилидка чесън се запържва в зехтина.Сипват се мидите. Налива се сайдерът и се готви 3 минути под капак.
3
Миди с перлен ечемик 3Прецежда се и бульонът се запазва. Мидените ядки се изваждат от черупките.
4
Миди с перлен ечемик 4Лукът се наситнява и се запържва в зехтина.
5
Миди с перлен ечемик 5Добавя се ечемикът и щом се позапържи, се налива миденият бульон. Течността трябва да е около 700 мл, така че ако е нужно, се добавя вода. Готви се 20 минути на слаб огън.
6
Миди с перлен ечемик 6Накрая се и се слага крем сиренето и се овкусява със сол и черен пипер.
7
Миди с перлен ечемик 7Разбърква се и се поднася с мидените ядки, рукола и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта