Миди в масло и вино

Дата: 07.07.2011
Източник: Бон Апети
Миди в масло и вино
 
Необходими продукти:
1,5 кг миди
100 мл бяло сухо вино
100 г краве масло
20 мл зехтин
1/4 връзка девесил
1/4 връзка магданоз
3 скилидки чесън
1 ч. л. сос “Уорчестър”
за брускетите:
1/2 франзела
40 г краве масло
1 скилидка чесън
3 стръка копър
 

Начин на приготвяне:
1
Миди в масло и вино
Франзелата се реже на тънки филийки, които се подреждат една до друга в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се за 5 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.


2
Миди в масло и вино 2
Чесънът и копърът за брускетите се наситняват и се разбъркват с маслото.


3
Миди в масло и вино 3
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в зехтина и маслото. Налива се бялото вино и когато заври, в съда се слагат мидите, предварително добре измити и изчистени от камъчета и водорасли..


4
Миди в масло и вино 4
Добавят се девесила и магданоза. Когато мидите се отворят, се изваждат от съда с помощта на решетъчна лъжица.


5
Миди в масло и вино 5
Сосът от тях се оставя на котлона, добавя се сос ‘Уорчестър” и се оставя течността да се редуцира наполовина.


6
Миди в масло и вино 6
Мидите се слагат в чиния, отгоре се поливат с готовия сос и се гарнират с брускетите, намазани с ароматното масло.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2015
Само да намеря откъде да си купя пресни миди, едно две килца, и веднага ги приготвям така. Понякога слагам и малко ситно накълцано люто чушле. Бон апети!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2015
Пробвах рецептата миналото лято и много ми харесаха!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта