Миди в сос „Ескабече“

Дата: 06.08.2016
Източник: Karina Spasova
ТИТЛА: Чирак
Миди в сос „Ескабече“
 
Необходими продукти:
250 г замразени миди (без черупки)
2 бр. дафинов лист
3 скилидки чесън
100 мл зехтин
100 мл винен оцет (бял)
2 ч. л. сладък червен пипер
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Загрейте зехтина в дълбок тиган, на бавен огън, заедно с накълцания наситно чесън, докато чесънът придобие леко златист цвят.
2
Добавете дафиновия лист и червения пипер. Бърка се за няколко секунди, като се внимава, да не загори червеният пипер.
3
Сипва се и оцетът, разбърква се и съдът се дърпа от котлона.
4
Сосът се посолява и с него се заливат предварително размразените и сварени миди.
5
Ястието се оставя да изстине и е готово за консумация.



Съвети:
Ако купите пресни миди от пазара, то те трябва да бъдат много добре почистени. Трябва да ги сварите заедно с черупките, след което черупките се отстраняват.

Ако купите замразени миди трябва само да ги размразите, тъй като те са предварително почистени и сварени.

Може да поднесете мидите върху канапе от домашно приготвено картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


463 ДУШИ ОНЛАЙН
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта