Микросандвичи „Асорти“

Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2010
Микросандвичи „Асорти“
 
Необходими продукти:
60 г бяло брашно
90 г ръжено брашно
10 г мая
30 г прясно мляко
20 г краве масло
1 яйце
210 г бейби октоподи
210 г бейби калмари
10 г пресен джинджифил
30 мл лимонов сок
5 г чесън


Начин на приготвяне:
1
Двата вида брашно, маята, прясното мляко, маслото и яйцето се смесват, докато се получи еднородна смес. Правят се малки топчета, които се оставят да втасват. Пекат се около 15 минути на 180 градуса.
2
Октоподите и калмарите се пошират (варят се, без да кипват). След това се мариноват в смес от настъргания джинджифил, лимоновия сок и счукания

чесън.

3
В изпечените питки се правят малки разрези, морските дарове се отцеждат и се поставят в тях.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: