Милфьой от патладжан и домати

Дата: 23.01.2009
Източник: Бон Апети
Милфьой от патладжан и домати
 
Необходими продукти:
200 г моцарела
1/2 ч. л. захар
2-3 листа босилек
1 глава червено цвекло
1 патладжан
2 скилидки чесън
2 домата
20 мл зехтин
50 мл червено вино
50 г брашно за овалване
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Милфьой от патладжан и доматиПатладжанът се обелва, нарязва се на колелца, поставя се в купа и се посолява.
2
Милфьой от патладжан и домати 2Доматите и чесънът се нарязват наситно.
3
Милфьой от патладжан и домати 3Нарязаните домати се задушават в зехтин.
4
Милфьой от патладжан и домати 4Добавят се чесънът и нарязаният наситно босилек.
5
Милфьой от патладжан и домати 5Сипва се червеното вино и се изчаква доматите да омекнат и да се сгъсти сосът.
6
Милфьой от патладжан и домати 6Поръсва се със сол, черен пипер и захар.
7
Милфьой от патладжан и домати 7Отцедените колелца патладжан се овалват в брашно и се запържват в загрят зехтин.
8
Милфьой от патладжан и домати 8Запърженият патладжан се подрежда в тава за печене, покрива се с колелца домат и моцарела и се запича във фурна.
9
Милфьой от патладжан и домати 9Червеното цвекло се обелва и с помощта на специален нож за карвинг от него се изрязва розичка.
10
Милфьой от патладжан и домати 10Ястието се поднася върху основа от соса, като се украсява с розичката от цвекло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта