Милинки

Дата: 12.02.2016
Източник: Маринела
ТИТЛА: Помощник готвач
МилинкиМилинки
 
Необходими продукти:
600 г брашно (+ 2 с. л.)
200 мл вода (топла)
20 г прясна мая
1 с. л. захар
1/2 пакетче краве масло (+ за намазване)
2 с. л. олио
2 с. л. олио
1 ч. л. сол (+ 1 щипка)
 

Начин на приготвяне:
1
Маята се разтваря във водата.
2
Брашното се пресява в купа, прави се кладенче и в него се изсипват маята, захарта, солта и яйцата.
3
Замесва се меко тесто и се разделя на малки топчета.

4
Топчетата се намазват с олиото и се нареждат в намаслена тава, на разстояние едно от друго.
5
Оставете милинките да втасат около 1 час на топло.
6
Маслото се разтопява и към него се прибавят 1 щипка сол и 2 с. л. брашно.
7
Милинките се намазват с тази смес, с помощта на четка.
8
Пекат се в предварително загрята на 190 градуса фурна, докато се зачервят отгоре.



Съвет:
Когато подреждате топчетата тесто в тавата, по желание, между тях може да сложите натрошено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


211 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта