Мини блини със сурими

Дата: 06.12.2004
Източник: Бон Апети
Мини блини със сурими
 
Необходими продукти:
2 яйца
магданоз за декорация
сурими
1 лимон
2 стръка пресен лук
250 г сирене “Крема”
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
5-6 с. л. прясно мляко за маята
15 г мая
50 г краве масло
250 г брашно
500 мл прясно мляко
олио, зехтин, черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мини блини със суримиВ купа се разбъркват маята, млякото и захарта, така че маята да се разтвори. Жълтъците и белтъците се разделят в две купи. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбъркват с брашното и солта, постепенно се добавят разтворената мая и прясното мляко.
2
Мини блини със сурими 2Малко преди да се налее цялото мляко, се налива разтопеното масло. Когато стане еднородна, сместа се налива при разбитите белтъци с помощта на лопатка. Престоява 30 минути в хладилник.
3
Мини блини със сурими 3Кремът се приготвя, като сиренето “Крема” се намачква с наситнените пера лук, кората на лимона, лимоновия сок, солта и черния пипер.
4
Мини блини със сурими 4Блините се изпържват в намазнен тиган по 2-3 минути от двете страни. Диаметърът им трябва да е малко по-голям от дължината на суримите.
5
Мини блини със сурими 5Суримите се запържват за 3-4 минути в сгорещения зехтин. Сервира се, като върху блините се поставят кнедли от крема, а върху крема – по една сурима. Декорира се с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта