Мини шоколадов пай

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2004
Мини шоколадов пай
 
Необходими продукти:
80 г маргарин
2–3 с. л. захар
200 г шоколадови бисквити
3 яйца
3–4 с. л. захар
2 с. л. нишесте
400 мл студено прясно мляко
1/2 ч. л. ванилова есенция (1 пакетче)
30 г маргарин
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
настърган шоколад



Начин на приготвяне:
1
Мини шоколадов пай
Бисквитите заедно със захарта се смилат в кухненски робот до получаването на много ситни трохи, сипва се предварително разтопеният маргарин и отново се смила. Сместа се разпределя в четири плитки купички, като се покриват дъното и 3/4 от стените им. Пече се 10–15 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
2
Мини шоколадов пай 2
Кремът се приготвя, като към отделените жълтъци се добавят захарта и нишестето. Леко се разбъркват и се заливат с 350 мл от прясното мляко. Загрява се на котлон и се разбива добре с телена бъркалка до кипване, след което бъркането продължава още 1 минута.
3
Мини шоколадов пай 3
Шоколадът се разтопява в останалото мляко, ароматизира се с ваниловата есенция и се смесва с яйчения крем. За гланц се добавя маргаринът, покрива се и се оставя за 2 часа да се охлади.
4
Мини шоколадов пай 4
Сметаната се разбива със 150 мл прясно мляко. Върху студения блат се излива охладеният крем, поставя се в хладилник най-малко за 5 часа, след което се украсява със сметаната и настъргания шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: