Мини шоколадов пай

Дата: 20.04.2004
Източник: Бон Апети
Мини шоколадов пай
 
Необходими продукти:
80 г маргарин
150 мл прясно мляко
1 пакетче суха сметана
30 г маргарин
1/2 ч. л. ванилова есенция (1 пакетче)
400 мл студено прясно мляко
2 с. л. нишесте
3–4 с. л. захар
3 яйца
200 г шоколадови бисквити
2–3 с. л. захар
настърган шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Мини шоколадов пайБисквитите заедно със захарта се смилат в кухненски робот до получаването на много ситни трохи, сипва се предварително разтопеният маргарин и отново се смила. Сместа се разпределя в четири плитки купички, като се покриват дъното и 3/4 от стените им. Пече се 10–15 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
2
Мини шоколадов пай 2Кремът се приготвя, като към отделените жълтъци се добавят захарта и нишестето. Леко се разбъркват и се заливат с 350 мл от прясното мляко. Загрява се на котлон и се разбива добре с телена бъркалка до кипване, след което бъркането продължава още 1 минута.
3
Мини шоколадов пай 3Шоколадът се разтопява в останалото мляко, ароматизира се с ваниловата есенция и се смесва с яйчения крем. За гланц се добавя маргаринът, покрива се и се оставя за 2 часа да се охлади.
4
Мини шоколадов пай 4Сметаната се разбива със 150 мл прясно мляко. Върху студения блат се излива охладеният крем, поставя се в хладилник най-малко за 5 часа, след което се украсява със сметаната и настъргания шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта