Миниеклери „Париж- Брест“

Дата: 11.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
130 г брашно
80 г краве масло
1 щипка сол
за крема:
400 мл прясно мляко
50 г краве масло (със стайна температура)
4 жълтъка
4 с. л. захар
3 с. л. царевично нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
за заливане:
80 г захар
50 мл животинска сметана
1 щипка морска сол

Начин на приготвяне:
1
Миниеклери „Париж- Брест“В касерола се смесват маслото, щипка сол и 200 мл вода. Слага се на котлона и щом сместа кипне, се прибавя брашното.
2
Миниеклери „Париж- Брест“ 2Бърка се енергично на умерен огън, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
3
Миниеклери „Париж- Брест“ 3След това се дърпа от огъня и едно по едно, при постоянно разбиване с миксер, се добавят яйцата. Сместа се прехвърля в пош.
4
Миниеклери „Париж- Брест“ 4Хартия за печене се разчертава на окръжности. След това се обръща в тава. С помощта на поша се оформят кръгове от тестото, като се следват разчертаните контури.
5
Миниеклери „Париж- Брест“ 5Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Еклерите се пекат 15 минути, като през това време фурната не трябва да се отваря.
6
Миниеклери „Париж- Брест“ 6Жълтъците се разбиват с нишестето, захарта и 20 мл от млякото.
7
Миниеклери „Париж- Брест“ 7Останалото мляко се кипва с ваниловата захар. Горещото мляко се налива на тънка струйка към жълтъците при постоянно разбиване.
8
Миниеклери „Париж- Брест“ 8Сместа се готви на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.
9
Миниеклери „Париж- Брест“ 9Кремът се покрива с прозрачно фолио и се оставя да се охлади за около час.
10
Миниеклери „Париж- Брест“ 10След това се разбива с маслото.
11
Миниеклери „Париж- Брест“ 11Еклерите се разполовяват и се пълнят с крем.
12
Миниеклери „Париж- Брест“ 12Захарта се карамелизира на умерен огън. Налива се сметаната и се готви, докато карамелът се разтвори.
13
Миниеклери „Париж- Брест“ 13Добавя се солта и се охлажда.
14
Миниеклери „Париж- Брест“ 14Еклерите се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Страхотни станаха. Добавих малко кафе в крема и поръсих с пудра захар- карамелът не ми любим
3.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Да разбира се,прави сте,но аз лично като давам рецепта на някой я казвам в изброените продукти,да се знае. Но сте прави.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Да, Малинка, за приготвянето на тестото са необходими 200 мл вода, както е посочено в стъпка 1. Принципно не е задължително, водата да се посочва в списъка с необходимите продукти на съответната рецепта, защото се приема, че водата не се купува и/или набавя специално по някакъв начин при готвенето, а е налична във всяко домакинство и е достатъчно когато в начина на приготвяне бъде упоменато коректното количество вода, което се използва.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2016
В продуктите за тестото ви липсва водата,която сте написали в описанието по-долу,че е 200мл,нали?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта