Минифритата с царевица и домати

Дата: 15.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца (размер XL)
250 г чери домати
150 г бекон (сурово пушен)
150 г топено пушено сирене
1 глава лук
1 тиквичка
2 малки кочана царевица
краве масло за намазване
1 връзка босилек
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Минифритата с царевица и доматиБеконът се запържва в сух тиган.
2
Минифритата с царевица и домати 2Прибавя се нарязаният надребно лук и също се запържва за кратко, на умерен огън, до златисто.
3
Минифритата с царевица и домати 3Добавя се нарязаната на кубчета тиквичка.
4
Минифритата с царевица и домати 4Когато тиквичката се запържи, се сипват зърната царевица.
5
Минифритата с царевица и домати 5Яйцата се разбиват много добре, овкусяват се със сол и черен пипер и към тях се сипва накълцаният босилек, като няколко листенца се оставят за украса.
6
Минифритата с царевица и домати 6Форма за мъфини с незалепващо покритие се намазва с разтопено масло.

7
Минифритата с царевица и домати 7Зеленчуците и беконът се разпределят в отворите на формата.
8
Минифритата с царевица и домати 8Слагат се парчета топено сирене и нарязани чери домати.
9
Минифритата с царевица и домати 9Налива се яйчената смес и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 10 минути. Ястието се поднася топло, украсено с листенца босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Определено има смисъл от идеята на Марина да се добавят продуктите при яйцата, защото някои мъфинчета не успях да ги отлепя, тъй като на дъното бяха имаше само от другите продукти и яйце не беше стигнало до тях. Иначе замених бекона с гъби и също се получи. ;)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.08.2015
Малко по-просто направено е да забъркате смес за омлет и да я сипете във формичките. Аз това направих. Стана супер. Много благодаря за идеята, нямаше да се сетя иначе.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта