Минипай с карфиол и бекон

Дата: 12.11.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
375 мл вода
100 г краве масло
50 г сирене „Грана падано”
1 яйце
сол на вкус
за плънката:
1 глава карфиол (около 700 г)
100 г бекон на ленти
8 триъгълничета топени сиренца
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
20 г краве масло
сол и и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Минипай с карфиол и беконВ дълбок съд се загряват 375 мл вода, слага се маслото, посолява се и се оставя да заври.
2
Минипай с карфиол и бекон 2Сипва се брашното и се бърка на умерен огън, докато се получи тестена топка, която не се лепи по стените.
3
Минипай с карфиол и бекон 3Дърпа се от огъня, поръсва се с настърганото сирене „Грана падано”, размесва се и се оставя да се охлади.
4
Минипай с карфиол и бекон 4Около 1/3 от тестото се запазва за капачета на пая, а останалото се разделя на 8 части. От тях се оформят дъното и стените на пайовете и се поставят в тава с незалепващо покритие. Заделеното тесто се разделя на 8 части. Разточват се с ръце и от тях се оформят капачетата.
5
Минипай с карфиол и бекон 5Карфиолът се разделя на малки розички, които се слагат в тава с незалепващо покритие, поливат се с разтопено масло, поръсват се със сол и черен пипер, отгоре се слагат и лентичките бекон. Пекат се 20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Беконът се изважда 5 минути по-рано, за да не изгори.
6
Минипай с карфиол и бекон 6В купа се смесват карфиолът, нарязаният наситно бекон, наситнените чесън и магданоз.
7
Минипай с карфиол и бекон 7Така приготвената плънка се разпределя в тестото.
8
Минипай с карфиол и бекон 8Отгоре се слага по едно триъгълниче от топените сиренца.
9
Минипай с карфиол и бекон 9След това се слагат и подготвените капачета от тесто.
10
Минипай с карфиол и бекон 10Притискат се с пръсти по краищата, за да се залепи тестото.
11
Минипай с карфиол и бекон 11Намазват се с разбито яйце.
12
Минипай с карфиол и бекон 12По желание се поръсват с маково семе, сусам или нигела.
13
Минипай с карфиол и бекон 13Пекат се в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта