Минипайове с ягоди и ревен

Лесен домашен десерт със свеж плодов вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ягоди
100 г ревен
30 г захар
1 с. л. царевично нишесте
кората от 1 портокал

за тестото:
300 г брашно
125 г краве масло (студено)
60 г захар (+ за поръсване)
3 с. л. сок от портокал
1 щипка сол
1 яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Минипайове с ягоди и ревен
Брашното се смесва със солта, захарта и маслото. Претрива се с ръце, до получаването на трохи.
2
Минипайове с ягоди и ревен 2
Прибавят се 3–4 с. л. студена вода и портокаловият сок. Забърква се тесто.
3
Минипайове с ягоди и ревен 3
Разделя се на две части и се оставя в хладилник за 30 минути.
4
Минипайове с ягоди и ревен 4
Ягодите и ревенът се почистват и се режат на кубчета.
5
Минипайове с ягоди и ревен 5
Смесват се със захарта, нишестето и кората от портокал.
6
Минипайове с ягоди и ревен 6
Тестото се разточва и се изрязва с ринг.
7
Минипайове с ягоди и ревен 7
Върху половината от кръговете се слага от ягодовата смес.
8
Минипайове с ягоди и ревен 8
Ръбовете се мажат с вода, отгоре се слагат останалите кръгове и по краищата се притиска с вилица.
9
Минипайове с ягоди и ревен 9
Намазват се с разбитото с малко вода яйце и се поръсват със захар. Прибират се в хладилник за 15–20 минути.
10
Минипайове с ягоди и ревен 10
Надупчват се с вилица.
11
Минипайове с ягоди и ревен 11
Пекат се 20–25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: