Минипици от качамак

Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2012
Минипици от качамак
 
Необходими продукти:
300 г царевичен грис за качамак
125 г сирене „Моцарела“
50 г италиански пикантен салам
600 г домати на кубчета от консерва
75 г гъби
1 зелена чушка
1 скилидка чесън
50 г черни маслини без костилки
5 с. л. зехтин
1 ч. л. сос „Песто“
1 ч. л. сушен риган
1 ч. л. морска сол за варенето
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Минипици от качамак

В тенджера се кипва 1 литър вода със солта и се сипва царевичният грис. Вари се 20 минути на ниска температура, като се бърка непрекъснато.


2
Минипици от качамак 2

Готовата полента се изсипва върху алуминиево фолио и се оформя като руло. Завива се и се оставя да се охлади за около 1 час.


3
Минипици от качамак 3

Чесънът се наситнява и се запържва в 2 лъжици от зехтина. Добавят се отцедените домати и се оставят да се задушат. Вари се 6–8 минути, докато се получи гъст сос. Подправя се с ригана, сол и черен пипер.


4
Минипици от качамак 4

Чушката се нарязва на ленти и се запържва в една лъжица от зехтина. Прибавят се почистените и нарязани на филийки гъби. Овкусяват се със сол и черен пипер и се пържат за около 5 минути.


5
Минипици от качамак 5

Охладеното руло се нарязва на филии с дебелина около 2 см.


6
Минипици от качамак 6

Те се запържват в останалия зехтин, на висока температура, от двете страни, и след това се подреждат в тавичка.


7
Минипици от качамак 7

Отгоре се слага от доматения сос.


8
Минипици от качамак 8

Върху него се разпределят чушките и гъбите, салама, маслините и моцарелата – накъсана или нарязана на парчета.


9
Минипици от качамак 9

Пиците се запичат в загрята на 200 градуса фурна, за кратко, докато моцарелата хване коричка. Поднасят се гарнирани със сос „Песто”. 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Уникални са !!!!!!!!!!!!!!Браво!!!!!!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: