Минипици с карамелизиран лук и гъби

Дата: 24.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
350 г брашно
240 мл топла вода
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1 ч. л. суха мая
1 с. л. зехтин
брашно за поръсване
за гарниране:
4 глави лук
60 г краве масло
500 г печурки
1 стрък розмарин
200 мл животинска сметана
120 г кашкавал
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Минипици с карамелизиран лук и гъбиМаята се смесва със захарта и водата, поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
2
Минипици с карамелизиран лук и гъби 2В друга купа се сипват брашното, солта и зехтинът.
3
Минипици с карамелизиран лук и гъби 3Налива се шупналата мая.
4
Минипици с карамелизиран лук и гъби 4Замесва се меко тесто.
5
Минипици с карамелизиран лук и гъби 5Покрива се и се оставя да втаса, докато удвои обема си.
6
Минипици с карамелизиран лук и гъби 6Сметаната се кипва заедно със сол и черен пипер на вкус, докато се сгъсти, след което се охлажда.
7
Минипици с карамелизиран лук и гъби 7Печурките се обелват и заедно с пънчетата се режат на кубчета.
8
Минипици с карамелизиран лук и гъби 8Чесънът и листенцата розмарин се наситняват.
9
Минипици с карамелизиран лук и гъби 9Лукът се нарязва на полумесеци. Запържва се с малко сол, в половината от маслото, докато започне да се карамелизира и след това се охлажда.
10
Минипици с карамелизиран лук и гъби 10Печурките се запържват в останалото масло. Когато са почти готови, към тях се прибавят розмаринът и чесънът и накрая се овкусяват със сол и черен пипер.
11
Минипици с карамелизиран лук и гъби 11Фурната се загрява на 220 градуса и в нея се поставя тава – да се нагорещи. Тестото се разточва върху набрашнен плот и от него, с чаша, се изрязват кръгове.

12
Минипици с карамелизиран лук и гъби 12Подреждат се върху лист хартия за печене. Върху всяко кръгче се маже от сметаната, отгоре се разпределят лукът и гъбите, а върху тях се поръсва настърган кашкавал.
13
Минипици с карамелизиран лук и гъби 13Пиците се прехвърлят в нагорещената тава, заедно с листа хартия.
14
Минипици с карамелизиран лук и гъби 14Пекат се до готовност – 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2016
Много вкусни.
6.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Весела, можеш да използваш същото количество заквасена сметана или растителна готварска сметана (течна).
5.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
А може ли да се използва директно заквасена сметана ? Доколкото знам тя май не трябваше да се излага дълго на термична обработка или се бъркам ? В големите супермаркети все по-рядко може да се намери неподсладена животинска сметана, масово е растителна.
4.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Много вкусно и леко - страхотно мезе за виното
3.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2014
Много вкусни и ароматни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


358 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта