Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца

Могат да се поднесат като предястие, за също са подходящи и за детско парти
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2012
Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца
 
Необходими продукти:
за тестото:
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. суха мая
3/4 ч. ч. хладка вода
1 с. л. зехтин
1 щипка сол
брашно за поръсване

за плънката:
500 г пресен спанак
200 г сирене „Пекорино”
10 пъдпъдъчи яйца
2 с. л. зехтин
1/2 с. л. сумак
черен пипер на вкус
захтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца

Маята се разтваря във водата и се добавя зехтина. Изсипва се при смесените брашно и сол. Замесва се гладко тесто. Слага се в намазана със зехтин купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.


2
Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца 2

Когато е готово, се разточва и с помощта на ринг се изрязват основите за пиците. Прехвърлят се в тава с незалепващо покритие и се поръсват с брашно, през цедка. Оставят се да втасат за 10–15 минути.


3
Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца 3

Спанакът се почиства и се измива. Сотира се за кратко в зехтина. Оставя се да се охлади и се отцежда от течността, през цедка.


4
Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца 4

Върху пицата се поръсва настъргано пекориното и отгоре се слага от спанака. Поръсва се със сумак и черен пипер и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 7–8 минути.


5
Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца 5

Изваждат се и върху всяка се счупва по едно яйце.


6
Минипици със спанак и пъдпъдъчи яйца 6

Запичат се за още 2–3 минути, докато яйцата се забулят. Когато се извадят, се намазват с малко зехтин по краищата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
Елица сготви Брауни
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: