Минитарт с моркови и тиквички

Дата: 14.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
100 г студено краве масло
50 г печени орехи
1 яйце
1 щипка сол
морска сол за печене
за плънката:
2 тиквички (цукини)
4 моркова
125 г сирене „Моцарела“
1 яйце
30 мл зехтин
1 ч. л. сух риган
самардала на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Минитарт с моркови и тиквичкиБрашното се смесва със смлените орехи, солта и нарязаното на кубчета масло и се претрива с ръце, докато се образуват трохи.
2
Минитарт с моркови и тиквички 2Добавя се яйцето.
3
Минитарт с моркови и тиквички 3Разбърква се, докато се получи тесто.
4
Минитарт с моркови и тиквички 4Покрива се с фолио и се оставя за 30 минути в хладилник.
5
Минитарт с моркови и тиквички 5Разточва се между два листа пергаментова хартия.
6
Минитарт с моркови и тиквички 6От тестото се изрязват 6 кръга, малко по-големи от формите за тарталети, в които ще се пече.
7
Минитарт с моркови и тиквички 7Кръговете се разстилат във формите, така че да покриват и стените, и се оставят за 15 минути в хладилник.
8
Минитарт с моркови и тиквички 8Във всяка форма се поставя пергаментова хартия и отгоре – морска сол. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
9
Минитарт с моркови и тиквички 9Тиквичките и морковите се оформят на тънки дълги ленти, всяка се разделя надве по дължина и се намазват със зехтин от двете страни.
10
Минитарт с моркови и тиквички 10Лентите от тиквички и моркови се навиват на рула една около друга, като се редуват. Трябва да се получат 6 кръга с големината на блатовете. Поръсват се с риган и самардала на вкус.
11
Минитарт с моркови и тиквички 11Моцарелата се настъргва на едро ренде.
12
Минитарт с моркови и тиквички 12Смесва се с яйцето, риган и самардала, разбърква се и се разпределя върху изпечените блатове.
13
Минитарт с моркови и тиквички 13Отгоре се слагат завитите моркови и тиквички.
14
Минитарт с моркови и тиквички 14Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Охлаждат се леко и се поднасят.



Съвет:
По желание могат да се гарнират с настърган пармезан или песто от босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Това е мое любимо ястие,правя го с тиквички от моята градина,също и подправките са еко.Харесвам я защото тиквичките са:вкусен и диетичен зеленчук, богат на минерални соли и полезни елементи. Съдържат калий и фосфор, калций, магнезий, манган, желязо, мед, сяра и хлор, а също така и микроелементите молибден, титан, литий и цинк. Съдържат ниски нива на органични киселини, затова се препоръчват при лечебното хранене на страдащи от бъбречни заболявания.
14.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Обичам ви , Лора и Стоян !!!
13.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Светлана, Имам собствен ресторант..... Благодаря за \"цените\" напътствия !!!!
12.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
Благодаря, че ме забелязахте.
11.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2014
ако имате достатъчно фантазия и кулинарен авантюризъм, може да се сетите, че продуктите могат да бъдат заменяни и Лора и Стоян не ви задължават да следвате всичко в рецептата на 100%. Радвам се все пак, че зрителите, които харесват свежите идеи и които експериментират с тях са много повече, отколкото недоволните А и освен Бон Апети, има и много сайтове, блогове, форуми, от които може да се научите да правите боб или пиле с ориз, в случай, че се интересувате от българска кухня, но не знаете как да си сготвите ястията. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта