Мийтлоуф с карфиол и печурки

Вариант на популярния американски специалитет с гарнитура от задушени печурки и карфиол
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг кайма смес
1 яйце
1 скилидка чесън
1 стрък праз
1 к. ч. галета
1 с. л. сос "Уорчестър"
1 с. л. горчица
1 ч. л. чубрица
1/4 ч. л. бахар
черен пипер и сол на вкус
кашкавал за поръсване
300 г карфиол
200-250 г печурки
1/2 в. ч. бяло вино
4 с. л. готварска сметана
4 с. л. зехтин
1/2 ч. л. естрагон
1 кубче пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Мийтлоуф с карфиол и печурки
Празът се нарязва на парчета и се смила заедно с чесъна.
2
Мийтлоуф с карфиол и печурки 2
Каймата се слага в купа, добавя се яйцето и се поръсва с галетата.
3
Мийтлоуф с карфиол и печурки 3
Подправя се с чубрица, бахар, горчица, сос "Уорчестър", черен пипер и сол на вкус.
4
Мийтлоуф с карфиол и печурки 4
Накрая към овкусената кайма се добавят смлените праз и чесън и всичко се омесва добре.
5
Мийтлоуф с карфиол и печурки 5
Готовата смес се поставя в предварително намазнена правоъгълна кексова форма (дължина 25-26 см) и се притиска добре.
6
Мийтлоуф с карфиол и печурки 6
Формата за кекс се поставя в по-голяма тава, в която се налива вода, така че да достига до половината на формата.
7
Мийтлоуф с карфиол и печурки 7
Мийтлоуф се покрива с алуминиево фолио и се пече около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява и ястието се пече още 10 минути при същата температура.
8
Мийтлоуф с карфиол и печурки 8
Чесънът за гарнитурата се нарязва наситно и се запържва в предварително загретия зехтин. Добавят се нарязаните на филийки печурки и се разбърква.
9
Мийтлоуф с карфиол и печурки 9
След 1-2 минути се добавя накъсаният на розички карфиол. Налива се виното, стрива се бульонът и се поръсва с естрагон.
10
Мийтлоуф с карфиол и печурки 10
Печурките и карфиолът се задушават на слаб огън около 5 минути и се заливат със сметаната. Поднасят се като гарнитура към мийтлоуф.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: