Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски

Дата: 10.12.2005
Източник: Бон Апети
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски
 
Необходими продукти:
200 г обезкостено заешко бутче
100 г цвекло
100 г картофи
50 г краве масло
100 г картофи
100 г броколи
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. мащерка
4 с. л. олио
1 шепа арпаджик
1 шепа сушени сини сливи
200 мл бутилка тъмна бира
200 мл телешки бульон
30 г краве масло
100 г бекон
100 г ряпа
 

Начин на приготвяне:
1
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийскиБроколите и картофите се сваряват, след това се пасират с маслото и малко вода. Пюрето се посолява. Арпаджикът се изпича на фурна и се обелва.
2
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 2Заешкото месо се нарязва на малки парчета и се запържва в нагорещено олио до златисто, като се подправя с черен пипер, сол и мащерка. След това се прехвърля в тенджера.
3
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 3Мазнината от тигана се деглазира с телешкия бульон и бирата и след като кипне, се прибавя в тенджерата със заешкото месо. Вари се на тих огън под капак, докато течността се редуцира до 1/3.
4
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 4 Кожата на бекона се нарязва на лентички и се поставя да ври заедно със заешкото.
5
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 5Другата част от бекона се нарязва на малки кубчета. Запържват се в маслото заедно с нарязаните сушени сливи и предварително изпечения и обелен арпаджик.
6
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 6Свареното заешко месо се почиства от кожата на бекона, след което течността се прецежда и заешкото се смесва със запържения бекон и сливите. Кипва се.
7
Млад заек с тъмна бира и сини сливи по белгийски 7Месото се сервира заедно с пюрето, върху което се подреждат нарязаните на лентички сварени зеленчуци за гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта