Морковен чипс

Дата: 01.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1–2 връзки пресни моркови (500 г)
2 с. л. зехтин
1 с. л. гарам масала
1/4 ч. л. чили на прах
сол и черен пипер на вкус
за соса:
2 скилидки чесън
2 стръка мента
2 с. л. фъстъчено масло
сокът от 1 лимон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Морковен чипсМорковите се обелват и с помощта на ренде тип мандолина се нарязват на дълги, тънки парченца. Овкусяват се с гарам масала, чили на прах, сол, черен пипер и зехтин, и се разбъркват.
2
Морковен чипс 2Подреждат се в тави с незалепващо покритие или покрити с хартия за печене. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до златисто – за около 10–15 минути. Оставят се да се охладят.
3
Морковен чипс 3Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол и се смесва с фъстъченото масло, лимоновия сок и 60–70 мл студена вода.
4
Морковен чипс 4Прибавя се наситнената мента и се разбърква. Чипсът се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта