Морковен кейк с орехови ядки и стафиди

Дата: 01.12.2004
Източник: Бон Апети
Морковен кейк с орехови ядки и стафиди
 
Необходими продукти:
1/2 кг моркови
1/4-1/2 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
1 пакетче суха сметана
4 портокала
50 г мед
100 г стафиди
150 г смлени орехови ядки
100 г кафява захар
150 г бяла захар
120-130 мл прясно мляко
200 г краве масло
200 г брашно
4 яйца
2-3 щипки индийско орехче
 

Начин на приготвяне:
1
Морковен кейк с орехови ядки и стафидиОранжевата част от кората на портокалите се остъргва, сокът се отцежда. В купата на блендера се смесват размекнатото масло, кафявата и бялата захар, медът. Разбива се до получаването на пухкав крем. Постепенно се добавят яйцата, портокаловият сок и 1 с. л. кора от портокал.
2
Морковен кейк с орехови ядки и стафиди 2Брашното и бакпулверът се пресяват в дълбока купа. Постепенно се добавя сместа с маслото, като се бърка в една посока. Продължава да се бърка и се поставят последователно смлените орехови ядки, стафидите, настърганите моркови. Ароматизира се с индийско орехче и канела.
3
Морковен кейк с орехови ядки и стафиди 3Сместа се изсипва в подходящ за печене съд. Пече се 45-50 минути в предварително загрята до температура 160-170 градуса фурна. След като се охлади, се декорира с разбитата в мляко сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта