Морковен кейк с портокалов мармалад

Сочен морковен кейк, изключително подходящ за постите
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 портокала (около 300 мл фреш)
6 моркова (около 500 г)
350 г брашно
250 мл олио
200 г светла кафява захар
2 ч. л. бакпулвер
2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. канела
100 г стафиди (от златните)
200 г мармалад от портокали


Начин на приготвяне:
1
Морковен кейк с портокалов мармалад
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Портокалите се измиват добре и кората се настъргва на фино ренде. След това плодовете се изстискват. В купа се смесват олиото, портокаловият фреш и корите. Разбива се добре.
2
Морковен кейк с портокалов мармалад 2
В друга купа се смесват брашното, кафявата захар, бакпулверът, содата, канелата и стафидите.
3
Морковен кейк с портокалов мармалад 3
Двете смеси се събират и към тях се добавят морковите. Разбърква се със силиконова шпатула.
4
Морковен кейк с портокалов мармалад 4
Тестото се изсипва във форма за торта с регулиращи се стени (диаметър 24 см) поставена върху плитка тава, покрита със силиконов килим или пергаментова хартия. Стените се намазват с олио.
5
Морковен кейк с портокалов мармалад 5
Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор за около 1 час и 10 минути или до готовност. След това кейкът се изважда от фурната и се охлажда. Разрязва се на 3 равни части, които се намазват с мармалада.
6
Морковен кейк с портокалов мармалад 6
По желание преди сервиране кейкът се маже с още портокалов мармалад.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2019
Колко време е необходимо да престои преди консумация?
1.
Изпрати
лично съобщение

26.12.2013
Прекрасен десерт :))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: