Морковен кейк "Тропикана"

Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г моркови
200 г консервиран ананас
100 г орехови ядки
4 яйца
2 ч. ч. брашно
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
2 щипки смлян бахар
2 щипки канела
1 ч. л. кристална захар
кората от 2 портокала
100-120 г масло
220 г пудра захар
1/2 капсула ванилова есенция
2 с. л. кокосови стърготини
2 с. л. заквасена сметана
2-3 шайби ананас



Начин на приготвяне:
1
Морковен кейк
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, солта, бахара и канелата.
2
Морковен кейк
Яйцата се смесват със захарта и се разбиват с миксер. Към получения крем се добавя олиото.
3
Морковен кейк
Брашното се прибавя към яйцата и сместа се разбърква с шпатула.
4
Морковен кейк
Ореховите ядки се смилат заедно с 1 ч. л. кристална захар и се прибавят в сместа.
5
Морковен кейк
Сипват се настърганите моркови.
6
Морковен кейк
Последни се добавят нарязаният ананас и настърганата портокалова кора.
7
Морковен кейк
Сместа се поставя във форма, покрива се с хартия за печене и се изпича в предварително загрята на 160 градуса фурна.
8
Морковен кейк
Маслото се разбива, докато стане пухкаво, след което се добавят пудра захар, ванилова есенция, кокосови стърготини, заквасена сметана и нарязан надребно ананас.
9
Морковен кейк
Разбърканата смес се нанася върху изпечения и изстуден кейк.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: