Морковен кейк

Идеален както за закуска, така и за сладко допълнение към следобедното кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г моркови
100 г брашно
5 яйца
180 г кафява захар
200 г пудра захар
250 г орехи
1 лимон
1 портокал
50 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1 есенция ванилия
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Морковен кейк

Морковите се настъргват на ситно ренде, орехите се смилат.

 


2
Морковен кейк 2

Корите на лимона и портокала се настъргват, после плодовете се изцеждат и сокът се смесва с корите.

 


3
Морковен кейк 3

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с кафявата захар (за около 10 минути с миксер).

 


4
Морковен кейк 4

Прибавят се морковите, орехите, бакпулверът, брашното и ванилията, половината от сока и корите на цитрусите и разтопеното масло.

 

 


5
Морковен кейк 5

Белтъците се разбиват с миксер на сняг със солта и се прибавят се към горната смес, като се бърка със силиконова бъркалка.

 


6
Морковен кейк 6

Дъното на квадратна форма за торта се покрива с пергаментова хартия, а стените се намазват с масло.

 

 


7
Морковен кейк 7

Сместа се изсипва във формата и се пече се 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

 


8
Морковен кейк 8

Глазурата се приготвя, като останалата смес от корите и сока на цитрусите се смесва с пудрата захар и се разбърква добре. 

 

 


9
Морковен кейк 9

Когато кейкът изстине, се залива с глазурата.

 


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2015
Глазурата го прави хубав, иначе си е обикновен кекс. Върху нея сложих захаросани цитрусови корички и така стана още по-свеж.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2013
Струва си всичката цапаница в кухнята :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2013
не стана лош но не е нищо особено
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2013
Чудесна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: