Морковен кейк

Дата: 15.01.2002
Източник: Бон Апети
Морковен кейк
 
Необходими продукти:
5 моркова
1 пакетче ванилия
3/4 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. канела
1/3 ч. ч. сухо мляко
1 ч. ч. олио
4 яйца
50 г орехови ядки
100 г бяла захар
200 г кафява захар
500 г брашно
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Морковен кейкМорковите се настъргват. В купа се сипват олио, кафявата и бялата захар и хубаво се разбиват, докато олиото поеме захарта.
2
Морковен кейк 2Към сместа се прибавят яйцата и ванилията. Разбърква се, докато съставките се смесят добре. После се прибавят орехите и сухото мляко.
3
Морковен кейк 3Подправя се с канела, сол, сода и бакпулвер. Разбърква се добре, прибавят се морковите и брашното. Бърка се до получаване на гъсто и лепкаво тесто.
4
Морковен кейк 4Изсипва се във форма за кекс (кръгла или правоъгълна), която предварително е намазана с масло и е поръсена обилно с брашно. Пече се на 160 градуса около 50 минути. Оставя се да се охлади във фурната за няколко часа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта