Морковен кейк

Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2002
Морковен кейк
 
Необходими продукти:
5 моркова
500 г брашно
200 г кафява захар
100 г бяла захар
50 г орехови ядки
4 яйца
1 ч. ч. олио
1/3 ч. ч. сухо мляко
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сода бикарбонат
3/4 ч. л. бакпулвер
1 пакетче ванилия
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Морковен кейк
Морковите се настъргват. В купа се сипват олио, кафявата и бялата захар и хубаво се разбиват, докато олиото поеме захарта.
2
Морковен кейк 2
Към сместа се прибавят яйцата и ванилията. Разбърква се, докато съставките се смесят добре. После се прибавят орехите и сухото мляко.
3
Морковен кейк 3
Подправя се с канела, сол, сода и бакпулвер. Разбърква се добре, прибавят се морковите и брашното. Бърка се до получаване на гъсто и лепкаво тесто.
4
Морковен кейк 4
Изсипва се във форма за кекс (кръгла или правоъгълна), която предварително е намазана с масло и е поръсена обилно с брашно. Пече се на 160 градуса около 50 минути. Оставя се да се охлади във фурната за няколко часа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: