Морковена супа с царевица

Дата: 21.05.2001
Източник: Бон Апети
Морковена супа с царевица
 
Необходими продукти:
1 кг моркови
1 ч. ч. царевица
2 с. л. краве масло
1 л зеленчуков бульон
5 с. л. сметана
1 ч. л. мащерка
1 глава лук
 

Начин на приготвяне:
1
Морковена супа с царевицаПочистените моркови се нарязват на кубчета, лукът - надребно. В тенджера се сгорещява маслото, лукът се запържва за минута. Прибавят се морковите, огънят се намалява, тенджерата се захлупва и се оставя за около 5 минути.
2
Морковена супа с царевица 2След това се налива бульонът, кипва се и се вари на тих огън 15-20 минути. Подправя се с мащерката и се вари няколко минути.
3
Морковена супа с царевица 3Пасира се и ако е необходимо, се долива вода. Трябва да се получи не много гъста супа. Поставя се царевицата и се кипва отново. При сервиране всяка порция се поднася с лъжица сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта