Морковена торта с уиски

Дата: 03.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
400 г моркови
190 г захар
180 г брашно
120 г пълнозърнесто брашно
100 г орехи (+ за украса)
80 г светли стафиди
200 мл уиски
200 мл олио
4 яйца
2 ябълки (сорт „Златна превъзходна“)
2 ч. л. сода
1 ч. л. портокалови корички
1 ч. л. канела
за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
160 г пудра захар
125 г краве масло (на стайна температура)
80 мл уиски
50 мл портокалов сок
1/4 ч. л. счукана морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Морковена торта с уискиЯбълките се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се на слаб огън, под капак, докато омекнат. Охлаждат се и се пюрират.
2
Морковена торта с уиски 2Орехите се накълцват и се смесват в купа със стафидите, портокаловите корички, захарта, яйцата, двата вида брашно, уискито, олиото, канелата, смесената с ябълковото пюре сода и настърганите моркови. Разбърква се добре.
3
Морковена торта с уиски 3Сместа се сипва във форма за торта с диаметър от 24 см, покрита с пергаментова хартия, заравнява се и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 1 час. Охлажда се. Блатът се реже на три равни части.
4
Морковена торта с уиски 4За крема с миксер се разбиват маслото, пудрата захар и сокът от портокал.
5
Морковена торта с уиски 5Прибавят се маскарпонето, уискито и солта и отново се разбива.
6
Морковена торта с уиски 6Блатовете се мажат с крема и се редят един върху друг. Тортата се оставя в хладилник за 6 часа.
7
Морковена торта с уиски 7Украсява се с орехи и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2016
Стана много вкусна и сочна! Всички я харесаха!
3.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2016
Даниела, морската сол се добавя за балансиране на вкуса на крема, но ако желаеш, може и да я пропуснеш.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2016
Защо се слага морска сол в крема? Няма ли да стане странен на вкус? Мога ли да я пропусна?
1.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2016
Ммммннннн , много беше вкусна!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта