Морковени нюди

Дата: 30.03.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг моркови
100 г брашно
100 г сирене „Рикота“
80 г грис от твърда пшеница (семолина)
30 г сирене „Пармезан“ (+ за сервиране)
100 г краве масло
4 жълтъка
1 връзка салвия
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Морковени нюдиМорковите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват много добре. След това се пюрират с преса за картофи.
2
Морковени нюди 2В купа се смесват брашното, рикотата, грисът, жълтъците и настърганият пармезан. Добавят се морковите, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
3
Морковени нюди 3С помощта на две лъжици се оформят нюди и се варят в подсолена вода.
4
Морковени нюди 4Салвията се нарязва и се запържва в сгорещеното масло.
5
Морковени нюди 5Щом нюдите изплуват на повърхността, се слагат в тигана с маслото. Запържват се за 1–2 минути. Сервират се с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


196 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта