Морковени нюди

Интересно предложение от италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг моркови
100 г брашно
100 г сирене „Рикота“
80 г грис от твърда пшеница (семолина)
30 г сирене „Пармезан“ (+ за сервиране)
100 г краве масло
4 жълтъка
1 връзка салвия
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Морковени нюди
Морковите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват много добре. След това се пюрират с преса за картофи.
2
Морковени нюди 2
В купа се смесват брашното, рикотата, грисът, жълтъците и настърганият пармезан. Добавят се морковите, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус и се разбърква.
3
Морковени нюди 3
С помощта на две лъжици се оформят нюди и се варят в подсолена вода.
4
Морковени нюди 4
Салвията се нарязва и се запържва в сгорещеното масло.
5
Морковени нюди 5
Щом нюдите изплуват на повърхността, се слагат в тигана с маслото. Запържват се за 1–2 минути. Сервират се с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2021
Не са лоши, но не си струват занимавката и не са нищо специално.
1.
toneva_veliyana

23.12.2016
Трудоемко начинание, но със завиден резултат.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: