Морски спагети

Гост: Ани Младенова, главен редактор на списание "Космополитан"
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2005
Морски спагети
 
Необходими продукти:
500 г коктейлни скариди
300 г спагети
3-4 скилидки чесън
2 домата
2-3 листа босилек
6-7 с. л. бяло вино
2-3 с. л. зехтин
1 с. л. чили сос


Начин на приготвяне:
1
Морски спагети
Спагетите се варят в предварително загрята подсолена вода. Когато са готови, се изплакват със студена вода. Доматите, босилекът и чесънът се пасират заедно в кухненски робот.
2
Морски спагети 2
Скаридите се запържват за кратко в зехтин, като се подправят с чили сос и сол. След това се добавят пасираните домати.
3
Морски спагети 3
От кухненско алуминиево фолио се изрязват няколко квадратни листа с големина 20/20 см. В тях се разпределят спагетите, слага се от скаридите и по малко от соса.
4
Морски спагети 4
Фолиото се сгъва и плънката се овкусява с по 1-2 с. л. от виното. Получените пакетчета от фолио се нареждат в тава и се пекат 6-7 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: