Моят боб

Дата: 07.12.2002
Източник: Бон Апети
Моят боб
 
Необходими продукти:
250 г боб
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. къри
1 с. л. брашно
6 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1 с. л. захар
1 с. л. ракия
1 глава лук
2-3 чушки
2-3 моркова
червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Моят бобФасулът се накисва за една нощ, след което водата се изхвърля. Залива се с нова вода, кипва се, отново се изхвърля и се залива 1,5 л студена вода. Вари се заедно с нарязаните надребно морков и глава лук.
2
Моят боб 2Запръжката се приготвя, като в олиото се запържват заедно нарязани надребно лук, останалите моркови и чушките. Поръсват се с брашно, къри и червен пипер, заливат се с черпак от бульона на боба и всичко се изсипва в тенджерата.
3
Моят боб 3Ястието се вари 20 минути, след което се поставят всички изброени подправки, вари се още 5 минути и е готово за сервиране.
4
Моят боб 4Съвет: За да се свари по-бързо бобът, в него се налива 1 с. л. ракия.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2014
Бобът ми беше малко твърд, но то зависи какъв боб купувате. Моя не беше много хубав. Иначе рецептата е стандартна. Аз използвах на половина продуктите за половин доза.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


350 ДУШИ ОНЛАЙН
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта