Мраморен шоколадов фъч кейк

Източник: Stefka Stoyanova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 08.07.2015
Мраморен шоколадов фъч кейк
 
Необходими продукти:
140 г краве масло
120 г шоколад
170 г кристална захар
100 мл много гореща вода
140 г брашно
40 г какао на прах
2 яйца
150 г крем сирене Philadelphia Light

Бон Апети препоръчва:
Philadelphia Light – с намалено съдържание на мазнини - за тези, които искат да се насладят на вкусни ястия без да се притесняват за диетата си
 

Начин на приготвяне:
1
Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Дръпнете съда от котлона и добавете 140 г захар и горещата вода, а след това брашното и какаото. Едно по едно добавете яйцата, като разбивате постоянно. Докато шоколадовата смес е още топла, разбийте в отделен съд крем сиренето Philadelphia Light и останалата захар.
2
Изсипете шоколадовата смес във форма за торта с диаметър 23 см, застлана с намазана с масло хартия за печене. С лъжица насипете произволно подсладеното крем сирене Philadelphia Light върху шоколадовата смес и завъртете няколко пъти с върха на ножа.
3
Изпечете кейка на 180 градуса за около 45 минути, докато бухне и изпълни формата. Оставете го да се охлади за около 10 минути, преди да го извадите от формата.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2016
Страхотен кейк !!
4.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
да
3.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2015
Аз добавих няколко боровинки в частта с филаделфията и стана просто прекрасно!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
да разбирам,че без никакъв набухвател :)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2015
Може ли водата да се замени с прясно мляко?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: