„Мумия“

Дата: 31.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
650 г смляно телешко месо от врат
1 глава лук
1 ч. ч. галета
1 яйце
1 ч. ч. прясно мляко
1/3 ч. ч. кетчуп
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
2 триъгълници топени сиренца
2 черни маслини
за соса:
400 г домати на кубчета от консерва
2 с. л. захар „Мусковадо“
1 с. л. горчица
1 ч. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
за пастата:
500 г брашно тип „00“
3 яйца (размер L)
2 жълтъка (от яйца размер L)
1 щипка сол
около 3 с. л. вода
брашно за поръсване и разточване
зехтин за поливане на пастата

Начин на приготвяне:
1
„Мумия“
Каймата се смесва с нарязания наситно лук, млякото, галетата, сол, черен пипер и яйцето.

 


2
„Мумия“ 2
Замесва се с ръце и се оформя като голяма топка (кюфте). 

 


3
„Мумия“ 3
Слага в тава, покрита с хартия за печене.

 


4
„Мумия“ 4
Кетчупът и горчицата се смесват и с тях се намазва кюфтето. Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час. 


5
„Мумия“ 5
В блендер се сипва брашното за пастата, добавя се солта и се включва на ниска степен. Докато се бърка, един по един, се добавят жълтъците. По същия начин се слагат яйцата (и жълтъците и яйцата трябва да със стайна температура). Разбива се. 

 


6
„Мумия“ 6
Налива се водата, за да се съберат всички продукти и да се получи хубава топка тесто. 


7
„Мумия“ 7
Изважда и се меси на ръка 10 минути, докато се получи гладко, еластично, средно твърдо тесто. Разделя се на 2 топки, те се завиват във фолио, и се оставят да починат за 1 час. 


8
„Мумия“ 8
След това тестото се разточва леко с точилка. 


9
„Мумия“ 9
Слага се в машина за паста и се изкарва тънък лист.


10
„Мумия“ 10
Единият край се прегъва навътре до средата, другият – докрая, притиска се, отново се слага в машината за паста, и така 4 пъти общо, за да се разточи добре, и пастата да стане еластична. След това машинката постепенно се настройва на по-малко разстояние, няколко пъти, докато излезе перфектен тънък лист тесто. 


11
„Мумия“ 11
Листът се поръсва с брашно и се навива. 


12
„Мумия“ 12
Нарязват се папардели (дебели ленти).


13
„Мумия“ 13
Отвиват се и се сваряват в подсолена вода. След това се отцеждат и се поливат с малко зехтин, за да не се слепят.


14
„Мумия“ 14
Всички продукти за соса се слагат в касерола и се кипват. Щом се сгъсти, се пасира за кадифена консистенция.

 


15
„Мумия“ 15
Изпеченото кюфте се увива в пастата (като мумия), слагат се тригълничета сирене за очи, върху тях по една маслина. Отстрани се спива доматеният сос.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
Сготвено за Халоин! Много забавна рецепта с много приятен вкус. В САЩ имат подобна рецепта \" мийтлоф\", което в превод означава месен хляб и напомня руло \"Стефани\", но без яйцата. Замених прясната паста със сухи фетучини и получих много добър резултат.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Много хубава рецепта, но и много трудоемка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта