Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер

Дата: 22.05.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-200 г аспержи
1 ч. л зехтин
2-3 с. л. вода
2-3 с. л. бяло вино
1/2 пакетче желатин
листата на 1-2 стръка магданоз
зелената част на 1 стрък лук
10 мл мартини
100 мл готварска сметана
30 г сьомга
30 г червен хайвер
1 ч. л. масло
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от аспержи със сьомга и червен хайверСтъблата на аспержите се обелват и 2-3 см от долната им част се отстранява. Връхчетата се отрязват (трябва да са с 1-2 пръста по-дълги от височината на метален пръстен) и се разрязват на две по дължина.
2
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 2След това връхчетата се поставят в тенджера с кипнала подсолена вода, бланшират се за 2-3 минути и се изплакват със студена вода.
3
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 3Стъблата на аспержите и лукът се нарязват на малки парчета и се запържват за кратко в предварително загретите масло и зехтин.
4
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 4Зеленчуците се заливат с бяло вино, посоляват се и се варят под капак, докато омекнат.
5
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 5Сварените зеленчуци се охлаждат и се поставят в каната на пасатор заедно със сьомгата и магданоза. Налива се малко вода и се сипва мартинито.
6
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 6Продуктите се пюрират, след което се претриват през цедка.
7
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 7Желатинът се разтваря в 5-6 с. л. студена вода. Щом набъбне, се разтваря на водна баня.
8
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 8Готварската сметана се разбива с миксер и се смесва с основата за муса. Налива се леко охладеният желатин и хубаво се разбърква.
9
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 9Метален ринг се слага в подходяща чиния и от вътрешната страна покрай стените му изправени се подреждат връхчетата аспержи. Сипва се мусът и порциите се охлаждат за 1 час в хладилник.
10
Мус от аспержи със сьомга и червен хайвер 10При сервиране рингът се отстранява и върху муса се сипва 1 лъжичка червен хайвер. Отстрани порциите могат да се гарнират с ивици цикория, поръсени със скариди и овкусени със зехтин и лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта