Мус от гъби в яйца

Източник: Бон Апети
Дата: 29.06.2004
Мус от гъби в яйца
 
Необходими продукти:
4 яйца
200–250 г пресни печурки
1 стрък пресен лук
30 г маргарин
2 щипки индийско орехче
3–4 с. л. майонеза
1 с. л. лимонов сок
листата от 3 стръка магданоз
листата от 1 стрък прясна мащерка (1 щипка сушена)
червен пипер за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Мус от гъби в яйца
Яйцата се сваряват, след това се накисват в съд със студена вода, за да се обелят по-лесно. Обелват се, разрязват се на две и жълтъците се изваждат.
2
Мус от гъби в яйца 2
Гъбите се почистват и пънчетата се отстраняват. Шапчиците се нарязват на тънки филийки и заедно с наситнената бяла част на лука се запържват в маргарина на силен огън. След това съдът се захлупва и се задушават 10 минути на слаб огън.
3
Мус от гъби в яйца 3
Гъбите и лукът се поръсват с индийско орехче и сол и се поставят в пасатор. Добавят се майонезата, лимоновият сок, магданозът, мащерката и отделените жълтъци и се пасира, докато стане на пастет.
4
Мус от гъби в яйца 4
Сварените белтъци се подреждат в подходящо плато и в кухините им се шприцоват розички от гъбения мус. Предястието се поръсва с червен пипер и с наситнените пера пресен лук и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2017
Нещо ново
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2015
Стана чудесно. Много благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: