Мус от пъпеш

Дата: 18.09.2003
Източник: Бон Апети
Мус от пъпеш
 
Необходими продукти:
1 малък пъпеш (400 г)
2 жълтъка
1 ч. ч. прясно мляко
1 пакетче суха сметана и 150 мл прясно мляко
2-3 с. л. мед
2 с. л. захар
1 пакетче желатин
1 с. л. настъргана лимонова кора
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от пъпешПъпешът се измива, разрязва се на две и се почиства от семето. С помощта на нож се обелва кората и той се реже на по-малки парчета, които се пюрират заедно с накълцаната лимонова кора. Добавя се медът и се разбърква.
2
Мус от пъпеш 2Жълтъците се разбиват със захарта, докато удвоят обема си и леко побелеят. Кипва се млякото и веднага се прибавя към разбитите жълтъци. Сместа се разбърква и се прехвърля в тенджерка. Кипва се при непрекъснато бъркане и щом започне да се уплътнява, се сваля от котлона. Изчаква се да се охлади.
3
Мус от пъпеш 3Сухата сметана се разбива на сняг с млякото според указанието върху опаковката.
4
Мус от пъпеш 4Желатинът се разтваря в студена вода и щом набъбне, се слага на слаб огън. Бърка се непрекъснато, докато се разтвори напълно, като много се внимава да не кипне, за да не се пресече.
5
Мус от пъпеш 5Охладената млечно-жълтъчна смес се пресипва към пюрирания пъпеш и се разбърква с шпакла. Получената смес се прибавя към разбитата на сняг сметана и се бърка внимателно с шпакла в една посока. Когато сметаната поеме пъпешовото пюре, се добавя разтопеният желатин и отново се бърка. Мусът се разпределя в подходящи купички и се оставя в хладилник, за да се охлади.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта