Мус от шоколад

Дата: 25.01.2002
Източник: Бон Апети
Мус от шоколад
 
Необходими продукти:
400 г течна сметана
200 г шоколад
40 г краве масло
2 ч. л. кафе (или 1 с. л. нескафе)
1 капка есенция ром (или 1 с. л. ром)
1 пакетче желатин
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от шоколадШоколадът се начупва на парченца. Прибавят се масло, ром, съвсем малко вода и се разтопява на пара (водата не трябва да допира дъното на съда с шоколада). Оттегля се от котлона и се оставя да се охлади леко.
2
Мус от шоколад 2Желатинът се поставя в малко вода. След 5 минути се налива още малко вода и леко се загрява, без да кипва. Сметаната се разбива на пяна в силно изстудена суха купа.
3
Мус от шоколад 3При непрекъснато бъркане желатинът се сипва при шоколада. Сметаната се прибавя на 2 пъти към шоколада, като се разбърква енергично, за да не спадне.
4
Мус от шоколад 4Мусът се разпределя в купички и се слага в хладилник, докато се стегне. Украсява се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта