Мус от тиква

Дата: 16.11.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиква (кестенка)
400 мл животинска сметана
200 г захар (+ 50 г за сметаната)
5 яйца
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 шушулки кардамон
2 с. л. бренди
1 ч. л. желатин
1/4 ч. л. джинджифил
1/4 ч. л. канела
черен шоколад за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от тикваТиквата се бели, нарязва се на кубчета и се сварява на пара.
2
Мус от тиква 2Оставя се да се охлади и се пюрира.
3
Мус от тиква 3Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
4
Мус от тиква 4Жълтъците се разбиват със 100 г захар и 200 мл сметана. Готвят се на водна баня, до сгъстяване. Охлаждат се.
5
Мус от тиква 5Желатинът се накисва в 2 с. л. вода и след това се разтопява в микровълнова фурна или на водна баня.
6
Мус от тиква 6Към жълтъците се прибавят канелата, джинджифилът, стритият кардамон, пюрето от тиква, брендито и желатинът. Разбърква се добре, до хомогенизиране.
7
Мус от тиква 7От 100 г захар, бурбонската ванилова захар и 150 мл вода се прави гъст сироп.
8
Мус от тиква 8Белтъците се разбиват на сняг и към тях на тънка струйка и при постоянно разбиване се налива сиропът.
9
Мус от тиква 9Белтъците се добавят на няколко пъти към тиквено-жълтъчената смес и се разбърква внимателно.
10
Мус от тиква 10Сместа се разпределя в чаши и се оставя да се охлади за няколко часа.
11
Мус от тиква 11Останалата сметана се разбива с 50 г захар и се разпределя върху муса. Поръсва се с настърган шоколад и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2015
Аз добавих и малко бял шоколад :)
7.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2015
Благодаря!
6.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Уникален мус аз го поръсих отгоре със смлени орехи. :)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Савина, ние използваме течна животинска сметана Президент или Елевир - може да се закупи в магазините на повечето от по-големите търговски вериги.
4.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Стефан, за съжаление животинската сметана не може да се замени с друга, защото много от сметаните с растителен произход биха се пресекли при нагряване. Предлагаме ти да си избереш друга рецепта за десерт с тиква, например рецептата ни за Крем от тиква.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта