Мус от заквасена сметана и сладко

Дата: 12.05.2010
Източник: Бон Апети
Мус от заквасена сметана и сладко
 
Необходими продукти:
200 г заквасена сметана
2 с. л. сладко от ягоди
1 ч. л. пудра захар
1/2 пакетче желатин
кората на 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Сметаната се разбива с миксер, като постепенно се прибавя захарта, а след около 2 минути се сипва сладкото и разбиването продължава до получаване на гладък крем.
2
Овкусява се с настърганата кора от лимон (или със сока).
3
Желатинът се разтваря в студена вода според упътването. Добавя се към сметановата смес и се разбърква добре.
4
Мусът се разпределя в купички и се слага за 20–30 минути в хладилник, за да стегне.
 
 
Съвет:
За украса може да се използва плодов топинг, кокосови стърготини или захарни пръчици.
Десертът може да се приготви вместо със сметана и с „Маскарпоне” или крема сирене.
Сладкото е по желание.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Ани, в случая посоченото количество захар е по-скоро на вкус. Ако ти се струва малко, можеш да сложиш 1 с. л. лъжица.
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
1 ч.л. пудра захар, а се добавя постепенно? Да не е объркана рецептата, много малко ми се струва?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта