Мус с ягоди

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Мус с ягоди
 
Необходими продукти:
250 г ягоди
200 г захар
10 г желатин
250 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
4 жълтъка
1 капсула ванилия
сокът и кората от 1 лимон
ягоди за декорация
 

Начин на приготвяне:
1
Мус с ягодиПрясното мляко се кипва и се подслажда със 125 г захар. Останалата захар се разбърква с жълтъците.
2
Мус с ягоди 2Млякото се налива в жълтъците на тънка струйка, като се бърка с тел. Връща се на котлона и се бърка, докато се сгъсти. Охлажда се и се ароматизира с ванилията.
3
Мус с ягоди 3Желатинът се разтваря в няколко супени лъжици студена вода. Разтопява се на водна баня.
4
Мус с ягоди 4Ягодите се почистват, пюрират се и се прецеждат, като семето се отстранява.
5
Мус с ягоди 5Сметаната се разбива с миксер и се разбърква с настърганата кора на лимона и ягодовото пюре.
6
Мус с ягоди 6Последователно се прибавят млечният крем, разтопеният желатин и отцеденият лимонов сок.
7
Мус с ягоди 7Мусът се сипва в подходящи формички и се оставя да стегне за няколко часа в хладилник. При сервиране се украсява с филийки ягода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта