Мус "Трилогия с дюли, кокос и ягоди"

Лек десерт с три вида крем
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г дюли
200 г ягоди
20-25 г масло
250 мл готварска сметана
200 мл кокосова сметана
10-12 с. л. захар
1 ч. л. зехтин
1/2 пакетче желатин
1 щипка черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Мус \
Дюлите се обелват, почистват се от семето и се настъргват.
2
Мус \
Маслото се разтопява в тенджерка. Добавят се дюлите и 6-8 с. л. от захарта и се задушават за около 14 минути.
3
Мус \
Дюлите се пюрират, след това се прeтриват през цедка и се оставят да се охладят.
4
Мус \
Ягодите се пюрират заедно с 4 с. л. захар и се подправят с черен пипер и зехтин.
5
Мус \
Сметаната се разбива и половината се разбърква с ягодите, а останалата половина – с дюлите.
6
Мус \
Желатинът се залива с вода, изчаква се да набъбне и се разтопява на водна баня. Кокосовата сметана се разбива леко, прибавя се желатинът, разбърква се и се оставя да стегне.
7
Мус \
В чаша за мартини се сипват последователно пласт дюлев крем, пласт сметана и пласт ягодов мус.
8
Мус \
При сервиране готовият десерт може да се гарнира с дребни плодове или с ядки.
9
Мус \
Съвет: Докато се почистват, дюлите се поставят в купа с вода и малко лимонов сок, за да се предотврати потъмняването им.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: