Мусака "Експрес"

Гост: Асен Чаушев
Източник: Бон Апети
Дата: 24.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г кайма
250-300 г бланширани картофи
1/2 глава червен лук
4-5 стръка магданоз
2 с. л. доматено пюре
150 г настърган кашкавал
1 яйце
3 с. л. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Мусака
В малка тенджера се кипват 200 мл вода, слага се доматеното пюре и се разбива. Добавя се каймата и се бърка, за да стане на трохи.
2
Мусака
След това се прибавят настърганият лук, наситненият магданоз и нарязаните на кубчета бланширани картофи. Щом се зачерви, сместа се прехвърля в подходяща тава.
3
Мусака
Киселото мляко и яйцето се разбиват. Заливката се разпределя в тавата, отгоре се поръсва с настърган кашкавал и ястието се запича 6-8 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: