Мусака от кисело зеле

Дата: 09.02.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Мусака от кисело зеле
 
Необходими продукти:
1000 гр кисело зеле
600 гр картофи
1 глава кромид лук
400 гр кисело мляко
4 яйца
5 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1 с. л. черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака от кисело зелеЗадушете нарязаните на кубчета картофи, докато омекнат. Най-удобно е да го направите във фритюрник. Задушете праза в тиган, прибавете червения пипер и картофите. Гответе няколко минути, като разбърквате.
2
Мусака от кисело зеле 2Разстелете половината от зеле¬то в намазнен с мазнина глинен съд.
3
Мусака от кисело зеле 3Поръсете с част от черния пипер и разстелете отгоре задушената смес от праза и картофите.
4
Мусака от кисело зеле 4Покрийте с останалото зеле, поръсете с черния пипер и полейте с малко олио. Налейте половин чаша вода. Изпечете в умерено загрята фурна. Към края на печенето залейте отгоре със смес от яйцата и киселото мляко. Запечете, докато отгоре сместа стане златиста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта